Kom proeven op de dinsdagmarkt

Het dinsdagcomité organiseert tijdens de dinsdagmarkt van 24 juni voor de tweede maal een proevertjesmarkt. Die dag bieden de verschillende kramen gratis proevertjes aan. Er is live muziek van de band ‘Dixies’.

meer info: dienst lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be

Openbaar onderzoek in kader van waterlopenbeheer

In de provincie Antwerpen bevindt zich 3100 kilometer aan geklasseerde onbevaarbare waterlopen. Deze waterlopen zijn belangrijk voor de afvoer van overtollig water en hebben dus ook regelmatig een onderhoud nodig. Voor dit onderhoud staan de erkende waterloopbeheerders in: de provincie (voor het overgrote deel), de polders en wateringen, het Vlaams gewest en een aantal gemeenten.

In 2013 bracht de provincie samen met het stadsbestuur de waterlopen in kaart die nog niet door een waterloopbeheerder onderhouden werden, maar waar dit wel wenselijk is. Daarnaast zijn enkele geklasseerde waterlopen in de loop der jaren verdwenen of minder belangrijk geworden. Deze laatste groep zijn dus het statuut van ‘geklasseerde waterloop’ niet meer waardig.

Als een waterloop van statuut verandert, heeft dit een impact op de rechten en plichten van de bewoners langs deze waterlopen. Daarom organiseert de provincie met de gemeente een openbaar onderzoek waarbij iedereen de kans krijgt te reageren op een mogelijke statuutverandering. Dit openbaar onderzoek start 16 juni en loopt tot 5 juli 2014. Bezwaren of opmerkingen kunnen in die periode schriftelijk (per aantekende brief met ontvangstbewijs) ingediend worden bij de burgemeester. Voor meer info over het beheer van de onbevaarbare waterlopen in de provincie, kan je surfen naar www.provincieantwerpen.be/waterlopen.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Gezocht: jobstudenten voor kinderopvang Bengelbende

Het Sociaal Huis zoekt jobstudenten tijdens de maand augustus voor de dienst buitenschoolse kinderopvang Bengelbende. De aanwervingsvoorwaarden vind je terug op www.geel.be. Solliciteren kan tot 27 juni.

meer info: www.geel.be

Eindejaarstentoonstelling kunstacademie

Na een jaar van intens werken in de ateliers, stellen de leerlingen van de Geelse Stedelijke Kunstacademie hun werken tentoon op vier verschillende locaties: de Schrijnwerkerij, Kunstacademie, De Schuur en ateliers op het Sint-Dimpnaplein. De eindejaarstentoonstelling loopt van zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 juni. De ruimte van de Schrijnwerkerij leent zich uitstekend om de knappe afstudeerprojecten van de opties keramiek, schilderkunst, tekenkunst, computerkunst en de jeugdateliers te tonen. Het is fascinerend om te ontdekken hoe elke leerling tot een zeer persoonlijke beeldtaal is gekomen. Vernissage op vrijdag 20 juni om 20 uur. In de Kunstacademie (Kollegestraat)  is leerlingenwerk te zien van alle ateliers tekenkunst, schilderkunst, keramiek en computerkunst, zowel van beginners als gevorderden. Een bezoek hier is meteen de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van artistieke opleidingen die in de Kunstacademie worden gegeven. De kinder- en jeugdateliers hebben de Schuur en de ateliers op het Sint-Dimpnaplein helemaal ingepalmd met hun talloze artistieke creaties. Opvallend bij deze jongste kunstenaars is hun ongeremde fantasie en grote originaliteit. Op zaterdag 21 juni vindt naar jaarlijkse gewoonte het ‘KUNSTFEEST’ voor de kinderen plaats, met een artistieke optocht. De eindejaarstentoonstelling is gratis te bezoeken op zaterdag en zondag van 10u tot 17u en op maandag en dinsdag van 14u tot 20u.

meer info: www.kunstacademie.geel.be

Examenuitblaas als begin van zomervakantie

Op vrijdag 20 juni is jeugdcentrum De Bogaard de plaats bij uitstek om het einde van de examens te vieren. Kom langs en laat stoom af bij met toffe en gratis activiteiten zoals een rodeo surfboard, fietsen op rollen, een bananenplukboom en een skate initiatie. Verder zorgt karikaturist Vagajo voor een humoristische noot. Vanaf 10u galt er muziek door de boxen en kan je drank aan democratische prijzen verkrijgen. Daarbovenop worden er tijdens de middag gratis hotdogs en ijsjes uitgedeeld. ’s Avonds zorgen enkele bekende en minder bekende DJ’s voor een knallend einde van de Examenuitblaas 2014.

meer info: jeugddienst de Bogaard, 01456 68 00, jeugddienst@geel.be

Braderij en stadsfestival

De zomervakantie start naar goede Geelse gewoonte met de jaarlijkse braderij, dit jaar van 25 t.e.m. 28 juni. In de centrumstraten Pas, Nieuwstraat en Stationsstraat bieden handelaars je de leukste koopjes aan. Daarnaast staat ook heel wat randanimatie op het programma met o.a. optredens en kermiswagens. De braderij wordt traditioneel afgesloten met een stadsfestival op de Markt. Op zondag 29 juni kunnen kinderen er in de namiddag ongeremd hun hart ophalen, terwijl de ouders tot rust komen op één van de vele gezellige terrasjes. Vanaf 16u staan een reeks concerten op het programma, met achtereenvolgens Laura Lynn en de Soul Brothers.

meer info: www.geel.be

Loopwedstrijd Dwars door Geel

Sinds vorig jaar heeft Geel een eigen loopcriterium: negen loopwedstrijden, gespreid over acht maanden. Met het criterium willen sportdienst, sportraad en de plaatselijke organisatoren lopers stimuleren om regelmatiger te gaan lopen en meer deel te nemen aan plaatselijke wedstrijden. Als je wil deelnemen, dan kun je een criteriumkaart afhalen aan de kassa van het zwembad. De kaart is ook gewoon te verkrijgen op de verschillende loopwedstrijden. De criteriumkaart is persoonlijk. Voor elke deelname krijg je van de plaatselijke organisator ter plekke een stempel. Ben je Gelenaar en heb je vijf wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de natuurmarathon in Bel, een prijs afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, kun je vanaf 11 oktober je prijs afhalen aan de kassa van het zwembad. Des te meer wedstrijden je hebt gelopen, des te mooier is je prijs. De volgende wedstrijd op het programma die tot het criterium behoort is Dwars door Geel op 21 juni, met start en aankomst op de Markt. Meer info over deze loopwedstrijden vind je terug via onderstaande link.

meer info: http://sport.geel.be